ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι οι όμηροι του ενόπλου ληστή στη Βουλγαρία

Ελεύθεροι οι όμηροι του ενόπλου ληστή στη Βουλγαρία
Για τη δραματική ομηρεία σε τράπεζα του Σλίβεν της Βουλγαρίας...

Για τη δραματική ομηρεία σε τράπεζα του Σλίβεν της Βουλγαρίας, κατά την πρώτη τέτοιου είδους ληστεία στη χώρα, μίλησε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, από το βήμα του βουλγαρικού κοινοβουλίου.

«Το δράμα στην πόλη Σλίβεν τελείωσε», είπε ο κ. Μπορίσοφ για την απόπειρα ένοπλης ληστείας και την κράτηση επί 18 ώρες των επτά ομήρων από το δράστη.

Οι όμηροι είναι ασφαλείς, ενώ ο φύλακας της τράπεζας που δέχθηκε πυροβολισμό στο θώρακα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε, είναι ένας 27χρονος, ο Χρίστο Πέτροφ, από την πόλη Νόβα Ζάγορα. Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να παραδοθεί και τον διαβεβαίωσε ότι δεν διακυβεύεται η σωματική του ακεραιότητα, όμως αυτός ακόμη κρύβεται μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, ο δράστης οδηγήθηκε στη διάπραξη της ληστείας, εξαιτίας της απογοήτευσής του από την αποτυχία του να περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Ένας δεύτερος λόγος εικάζεται ότι είναι τα αισθήματα που έτρεφε για μια ταμεία της συγκεκριμένης τράπεζας.

Οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να μπουν στο υποκατάστημα της τράπεζας, όπου και εντόπισαν μια άλλη γυναίκα, πέραν των επτά ομήρων που αρχικά ανακοινώθηκαν ότι κρατούνται, η οποία κρυβόταν σε ένα γραφείο.

Ήταν η διευθύντρια του καταστήματος, η οποία παρέμεινε κρυμμένη στο γραφείο της και επικοινωνούσε όλη την ώρα με το κινητό της, πρώτα με την οικογένεια της και ύστερα με την αστυνομία, στην οποία έδινε πληροφορίες για τις εξελίξεις.

Επίσης, κατάφεραν να μεταφέρουν τα χρήματα της τράπεζας έξω από το υποκατάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη ληστεία με ομήρους στην Βουλγαρία