ΚΟΣΜΟΣ

θα παραδώσει την εξουσία μόνον σε “ασφαλή χέρια”

θα παραδώσει την εξουσία μόνον σε “ασφαλή χέρια”
Την πρόθεση του να παραδώσει την εξουσία για να αποτρέψει την αιματοχυσία...

Την πρόθεση του να παραδώσει την εξουσία για να αποτρέψει την αιματοχυσία, αλλά μόνον σε "ασφαλή χέρια", δήλωσε ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στη Σαναά. Επίσης δεσμεύτηκε "να αντισταθεί" στους αντιπάλους του.

"Δεν θέλουμε την εξουσία, αλλά χρειαζόμαστε να παραδώσουμε την εξουσία σε ασφαλή χέρια, όχι σε άρρωστα, μνησίκακα ή διεφθαρμένα χέρια (...) Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την εξουσία, αλλά μόνον για ασφαλή χέρια", τόνισε ο Σάλεχ κατά την ομιλία του προς τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε πλατεία κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

"Είμαστε ενάντιοι του να πέσει έστω και μία σφαίρα και όταν κάνουμε παραχωρήσεις το κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει αιματοχυσία. Θα μείνουμε ακλόνητοι και θα τους προκαλέσουμε με όση δύναμη διαθέτουμε", προσέθεσε. "Θα αντισταθούμε. Θα αντισταθούμε σθεναρά", σημείωσε ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

"Θα αντισταθούμε σε όλα τα εμπόδια", προσέθεσε, χαιρετίζοντας τους υποστηρικτές του, η συγκέντρωση των οποίων είναι "η απάντηση" σε αυτούς που εναντιώνονται στην εξουσία του, όπως είπε.

Η ομιλία αυτή μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση του Σάλεχ είχαν συγκεντρωθεί σε άλλη πλατεία της Σαναά.

Πηγή: newscode.gr