ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιαπωνία

Γαλλική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιαπωνία
Ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία από...

Ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία από τη Γαλλία, η οποία περιλαμβάνει επισιτιστικά και ιατρικά εφόδια.

Η αυτοκινητοπομπή των δεκαεπτά φορτηγών έφτασε στην πληγείσα περιοχή Σεντάι, στη βορειανατολική Ιαπωνία.

Από εκεί, η βοήθεια θα διανεμηθεί στις γύρω περιοχές, που δέχτηκαν καταστροφικά πλήγματα από το σεισμό των 5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Ήδη από την Παρασκευή ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ 225 στο αεροδρόμιο Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο, με 150 τόνους έκτακτης ανθρωπιστικής, όπως κονσέρβες, σούπες, νερό και μάσκες, που άρχισαν να διανέμονται στους πληγέντες.

Επίσης, σχεδόν 30 τόνοι με στολές για την προστασία από τη ραδιενέργεια και συσκευές για τη μέτρηση της ραδιενέργειας, ένα ρυμουλκούμενο όχημα για τον έλεγχο της ατμόσφαιρας και τρία φορτηγά με συσκευές μέτρησης της ραδιενέργειας έχουν παραδοθεί στις ιαπωνικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρηνική κρίση στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας, Φιλίπ Φορέ, δήλωσε από τη Σεντάι: «Τους προτείναμε επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση της κρίσης μετά το δυστύχημα πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφθασε στη Σεντάι σήμερα το πρωί και τον εξοπλισμό για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες (αντλίες, ηλεκτρογεννήτριες) που παραδόθηκε στο Τόκιο».