ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος αγόρασε στο Plaza διαμέρισμα αξίας 48 εκατ. δολ.

Ρώσος αγόρασε στο Plaza διαμέρισμα αξίας 48 εκατ. δολ.
Στην περίφημη 5th Avenue του Μανχάταν...

Στην περίφημη 5th Avenue του Μανχάταν, που κάποτε στεγαζόταν το Plaza Hotel, αγοράστηκε διαμέρισμα έναντι 48 εκατ. δολαρίων. «Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει ποτέ πουληθεί διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο πρόεδρος της Prudential Douglas Elliman Real Estate, που είχε αναλάβει την πώληση του ακινήτου.

Το διαμέρισμα των 560 τετραγωνικών μέτρων αγοράστηκε από τον Ρώσο συνθέτη Igor Krutoy και τη σύζυγο του Olga, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Το κτίριο Plaza ήταν πάντα το κοσμικό στέκι των πλουσίων όλου του κόσμου. Από το 2008 το πρώην Plaza Hotel έγινε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών.

Στο κτίριο που ανακαινίστηκε έναντι 400 εκατ. δολαρίων «μεταμορφώθηκαν» 282 δωμάτια και σουίτες σε ονειρεμένα διαμερίσματα με θέα το central park.

Δεκαεννέα διαμερίσματα είναι προς μεταπώληση, σε τιμές που κυμαίνονται από 1,5 εκατ. δολάρια (για ένα στούντιο) μέχρι 22,5 εκατ. δολάρια για μεγαλύτερα διαμερίσματα.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμητές ακινήτων, οι τιμές στο Plaza έχουν μειωθεί κατά 10%. Εν τούτοις παραμένουν απρόσιτες για τους κοινούς θνητούς.

Πηγή: Newscode.gr