ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» για ρατσιστικά σχόλια στρατιωτών

«Συγγνώμη» για ρατσιστικά σχόλια στρατιωτών
Τα ρατσιστικά σχόλια Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν ανάγκασαν...

Τα ρατσιστικά σχόλια Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν ανάγκασαν τον υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας να ζητήσει συγγνώμη από τον Αφγανό ομόλογό του.

Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες είχαν αναρτήσει ρατσιστικά σχόλια και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, στο Facebook.

Οι Αυστραλοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν τους Αφγανούς «τρωγλοδύτες», «ζώα των αμμόλοφων», «βρωμερούς», που κάνουν έρωτα με ζώα.

Την Αυστραλή πρωθυπουργό οι υβριστές στρατιώτες αναφέρουν «γ…… κοκκινομάλλα» και χλευάζουν τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ.

Ο αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, στρατηγός Πολ Σάιμον, δηλώνει ότι οι φωτογραφίες του «προκάλεσαν σοκ».

Την ίδια στιγμή όμως ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Πίτερ Κόσγκροβ, ζητά να μην κριθούν από τα σχόλιά τους οι στρατιώτες, αλλά από τις πράξεις τους: «Αυτά τα παιδιά παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα», δήλωσε και πρότεινε να γίνουν «ειδικές συστάσεις» στους δράστες, αλλά να μην εκδιωχθούν από τον στρατό.