ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν το βράδυ χθες Κυριακή σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο...

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν το βράδυ χθες Κυριακή σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

"Ο καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του εναντίον κτιρίου που ανήκει σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρία", δήλωσε ο Μόχλες 'Αφγκαν, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Πάκτικα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας στην Οτάβα ανακοίνωσε ότι ένας Καναδός στρατιώτης σκοτώθηκε χθες στο Αφγανιστάν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας ενώ πραγματοποιούσε περιπολία πεζός. Ο δεκανέας Γιάνικ Σέρερ έχασε τη ζωή του στη νοτιοανατολική επαρχία Κανταχάρ και είναι ο πρώτος στρατιώτης από τον Καναδά που πεθαίνει φέτος στο Αφγανιστάν και ο 155ος από το 2002 όταν ο Καναδάς άρχισε να στέλνει στρατιώτες.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Καναδάς επιβεβαίωσε την αποστολή 950 εκπαιδευτών του στρατού στη χώρα μέσα στο 2011, τη στιγμή όπου θα επαναπατριστούν οι 2.800 στρατιώτες του που μετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ο Καναδάς θα συνεχίζει να εκπαιδεύει τους Αφγανούς στρατιώτες έως το 2014.