ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Παράνομα τα όπλα με προορισμό την Υεμένη

Τουρκία: Παράνομα τα όπλα με προορισμό την Υεμένη
Χωρίς την άδεια των επίσημων τουρκικών αρχών μεταφερόταν το παράνομο φορτίο όπλων το οποίο είχε προορισμό την Υεμένη. Το τουρκικό...

Χωρίς την άδεια των επίσημων τουρκικών αρχών μεταφερόταν το παράνομο φορτίο όπλων το οποίο είχε προορισμό την Υεμένη. Το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών αντιδρώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με τον εντοπισμό φορτίου 1.600 όπλων από την Τουρκία, με προορισμό την Υεμένη, τόνισε ότι το φορτίο μεταφερόταν χωρίς την άδεια των επίσημων τουρκικών αρχών.


«Το αναφερόμενο φορτίο δεν είχε τις απαραίτητες άδειες από τις τουρκικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Σελτσούκ Γιουνάλ.


Τα δημοσιεύματα του Τύπου, ανέφεραν ότι το φορτίο είχε φτάσει στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού προηγουμένως, το πλοίο που το μετέφερε, είχε ελλιμενιστεί σε λιμάνι της Αιγύπτου. Ο τελικός προορισμός του, ήταν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Υεμένη.


Ο κ. Γιουνάλ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών, υποστήριξε ότι στα στοιχεία εξαγωγών των οπλικών φορτίων, έχουν πρόσβαση οι διεθνείς οργανισμοί και πως η η χώρα του, είναι ιδιαιτέρως προσεκτική στην έκδοση αδειών για την εξαγωγή φορτίων όπλων, σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή κοινωνική αναταραχή.