ΚΟΣΜΟΣ

Α. Γκιουλ: «Παράδειγμα σταθερότητας η Γκάνα»

Α. Γκιουλ: «Παράδειγμα σταθερότητας η Γκάνα»
Επίσκεψη στη Γκάνα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο κ. Γκιουλ χαρακτήρισε τη Γκάνα, ως «το παράδειγμα σταθερότητας...

Επίσκεψη στη Γκάνα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο κ. Γκιουλ χαρακτήρισε τη Γκάνα, ως «το παράδειγμα σταθερότητας αφρικανικής χώρας», η οποία σε οικονομικό επίπεδο αναπτύσσει ταχύτητα, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν θετική συνεργασία σε πολιτικό, αλλά και σε αμυντικό επίπεδο. Έδωσε έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στις οικονομίες των δύο χωρών, με στόχο την αμοιβαία βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, σε οικονομικά, αλλά και εμπορικά θέματα.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψης Γκιουλ υπεγράφησαν σειρά διμερών συμφωνιών για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, στην απαλλαγή έκδοσης βίζας στα διπλωματικά διαβατήρια, στην οργάνωση μηχανισμού πολιτικής συμβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και στην κοινή διακήρυξη συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, των δύο χωρών.


Σε επιχειρηματικό επίπεδο, τέθηκαν οι βάσεις για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στις επενδύσεις, αλλά και στο εμπόριο, καθώς η Τουρκία ενδιαφέρεται άμεσα για την αύξηση των εξαγωγών της, αλλά και για την εμπορική διείσδυση των επιχειρήσεών, σε νέες αγορές.