ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων

Συνεχίζεται  ο διάλογος μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων
Στις Βρυξέλλες ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων προκειμένου να επιλυθούν βασικά καθημερινά...

Στις Βρυξέλλες ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων προκειμένου να επιλυθούν βασικά καθημερινά προβλήματα μεταξύ των δύο λαών.

Ο επικεφαλής των Σέρβων κ. Μπόρισλαβ στις σημερινές συζητήσεις θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα που αφορά τη τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές του Κοσυφοπεδίου όπου διαμένουν Σέρβοι. Μάλιστα επιθυμεί να επαναλειτουργήσει ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των Σέρβων στο Κόσοβο. Η πολιτική ηγεσία των Σέρβων έχει ξεκαθαρίσει ότι επιβάλλεται να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα των Σέρβων πολιτών που διαμένουν στο Κόσοβο προκειμένου να υπάρξει αποφορτίσει για τους πολίτες ώστε να σταματήσουν οι μαχητικές διαδηλώσεις.

Ο Σέρβος υπουργός εσωτερικών σε δηλώσεις του τόνισε ότι : « Κάθε λύση που θα επιτευχθεί για το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου, αν το κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να ερμηνευθεί σαν συγκατάθεση της Σερβίας να δεχτεί κάποια λύση, η οποία θα μπορούσε να αναγνωρίσει, την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όμως, το επίσημο Βελιγράδι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο».

Πηγή: newscode.gr