ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι άσκησε έφεση εναντίον της καταδίκης

Ο Μπερλουσκόνι άσκησε έφεση εναντίον της καταδίκης

Έφεση άσκησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εναντίον της καταδίκης του για προαγωγή στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας σε μια πολύκροτη υπόθεση που έγινε γνωστή με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος: «Μπούνγκα-Μπούνγκα».

Σε πρώτο βαθμό ο Μπερλουσκόνι, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή και του επιβλήθηκε διά βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι διότι εκρίθη ότι είχε προαγάγει στην πορνεία την –τότε ανήλικη– χορεύτρια σε νάιτ κλαμπ Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, με το ψευδώνυμο «Ρούμπι», και κατόπιν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκαλύψει τις έρευνες των αρχών για την υπόθεση.

Η ποινή είχε επιβληθεί με αναστολή διότι εκκρεμούσε η έφεση.

Ο Μπερλουσκόνι προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του στο εφετείο του Μιλάνου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης του, «πρέπει να αθωωθεί διότι δεν έχει διαπράξει κανένα από τα εν λόγω αδικήματα».

BER203492042

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος και πρώην πρωθυπουργός συνευρέθηκε σεξουαλικά με την ανήλικη, τότε, Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, προσφέροντας σε αντάλλαγμα χρηματικά ποσά που κατά κανόνα ήταν της τάξης των 3000 ευρώ για κάθε συνεύρεση και τιμαλφή».

Η δικαστική αυτή απόφαση του Ιουνίου δεν σχετίζεται με την απόφαση του Αυγούστου, όταν στον Μπερλουσκόνι είχε επιβληθεί τελεσίδικη καταδίκη για απάτη και φοροδιαφυγή. Βάσει της τελευταίας απόφασης ο Μπερλουσκόνι αποπέμφθηκε από τη Γερουσία.

Ο 77χρονος μεγιστάνας του Τύπου, που αρνείται πάντοτε ότι είχε πληρώσει για σεξ, μπορεί να προσαχθεί σε νέα δίκη για την ίδια υπόθεση, αφού οι δικαστές τον κατηγόρησαν κι επίσημα ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει μάρτυρες.