ΚΟΣΜΟΣ

Για γερά νεύρα οι μετακινήσεις στη Λισσαβόνα

Για γερά νεύρα οι μετακινήσεις στη Λισσαβόνα
Παρέλυσε σήμερα η κυκλοφορία στο μετρό της Λισαβόνας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε το συνδικάτο των εργαζομένων, της...

Παρέλυσε σήμερα η κυκλοφορία στο μετρό της Λισαβόνας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε το συνδικάτο των εργαζομένων, της τέταρτης από τις αρχές Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς που αποφάσισε η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό στη Λισαβόνα έκλεισαν, σύμφωνα με τη διοίκηση και τα συνδικάτα, λόγω της απεργίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που επέβαλε από τον Ιανουάριο μείωση κατά μέσο 5% στις αποδοχές των εργαζομένων και ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές μείωση των δαπανών κατά 15%.

Ο πρωθυπουργός, Ζοζέ Σόκρατες, παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του προγράμματος αυστηρής λιτότητας που εισηγήθηκε, το οποίο απέβλεπε στη μείωση στο 4,6% του ΑΕΠ του δημοσίου ελλείμματος.