ΚΟΣΜΟΣ

Παράνομος ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου

Παράνομος ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου
Πριν ακόμη κάτσει στην καρέκλα του, το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου, τον κήρυξε «παράνομο»...

Πριν ακόμη κάτσει στην καρέκλα του, το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου, τον κήρυξε «παράνομο»: ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Behgjet Pacolli.

Η απόφαση, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, ήρθε ως απάντηση στο αίτημα των 34 βουλευτών των κομμάτων «Δημοκρατική Συμμαχία» και «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», που ζητούσαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο να δώσει τη γνώμη του σχετικά με τη διαδικασία επιλογής του κ. Pacolli στη θέση του Πρόεδρου του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Z. Pacolli εξελέγη στις 22 Μαρτίου, στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, με 62 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και μία άκυρη. Κατά τους πρώτους δύο γύρους πήρε 54 και 58 ψήφους, αντίστοιχα. Η εκλογή έγινε έπειτα από ένα διάλειμμα που ακολούθησε μετά τον δεύτερο γύρο.

Μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Jakup Krasniqi την χαρακτήρισε αντισυνταγματική, επισημαίνοντας ότι ασκήθηκε πίεση στους βουλευτές για να τον ψηφίσουν.

Η διαδικασία ψηφοφορίας είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το γραφείο του προέδρου ή τους συνεργάτες του κυβερνώντος συνασπισμού, ο οποίοι στις έως τώρα προειδοποιήσεις τους τόνιζαν ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Πηγή: www.albanews.gr