ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Νέα επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Επίθεση πραγματοποίησαν σήμερα περισσότεροι από 300 βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν στην επαρχία Ουαϊγκάλ και κατέλαβαν την κεντρική πόλη...

Επίθεση πραγματοποίησαν σήμερα περισσότεροι από 300 βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν στην επαρχία Ουαϊγκάλ και κατέλαβαν την κεντρική πόλη Σαμσούλ, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ραχμάν Ζαχίντ.

"Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε γιατί δεν είχαμε αρκετούς άνδρες ή όπλα για να υπερασπιστούμε την περιοχή απέναντι σε περισσότερους από 300 Ταλιμπάν", δήλωσε ο Ζαχίντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.


"Δεν υπάρχουν ξένες δυνάμεις ή Αφγανοί στρατιώτες και οι Ταλιμπάν μπλόκαραν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή", επεσήμανε.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανέφερε σε ανακοίνωσή του που έστειλε στον Τύπο ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν συνέλαβαν 12 ένοπλους αστυνομικούς, ενώ κατέλαβαν και 19 οχήματα στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο ταγματάρχης Τιμ Τζέιμς εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) δήλωσε ότι ο στρατός είναι ενήμερος για την κατάσταση, αλλά πρόσθεσε "το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι την εξετάζουμε". Επεσήμανε εξάλλου ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Εντωμεταξύ ένας στρατιώτης της ISAF σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση που σημειώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Η διεθνής δύναμη δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του στρατιώτη, ούτε την περιοχή όπου έχασε τη ζωή του.

Οι επιθέσεις των ανταρτών στο ανατολικό Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά τις επιθέσεις των διεθνών δυνάμεων εναντίον των προπυργίων των Ταλιμπάν στο νότο.


Εξάλλου οι Ταλιμπάν δήλωσαν την Κυριακή ότι κρατούν ομήρους 50 αφγανούς αστυνομικούς στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.