ΚΟΣΜΟΣ

Αποστασίες Λίβυων κυβερνητικών, οπισθοχώρηση των εξεγερμένων

Αποστασίες Λίβυων κυβερνητικών, οπισθοχώρηση των εξεγερμένων
Σταθερά οπισθοχωρούν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη...

Σταθερά οπισθοχωρούν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι προς τα ανατολικά.

Οι εξεγερμένοι ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις, που έχουν ήδη φτάσει στις πόλεις Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, προελαύνουν προς την πόλη Μπρέγκα.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι δεκάδες εξεγερμένοι εγκατέλειπαν με οποιονδήποτε τρόπο αυτά τα εδάφη, με την ίδια ταχύτητα που τα είχαν καταλάβει.

«Πηγαίνουμε στην Ατζνταμπίγια. Θα εγκατασταθούμε εκεί και Θεού θέλοντος θα ανακαταλάβουμε την Μπρέγκα σήμερα», δήλωσε ένας αντικυβερνητικός μαχητής.

Στο στρατόπεδο του Καντάφι, τώρα, υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για «αποστασίες», υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

«Έχουμε κάποιες ενδείξεις στο πολιτικό σχέδιο και πιθανώς αυτές οι ενδείξεις να είναι φορείς θετικών εξελίξεων, ενημερωθήκαμε για τις πρώτες αποστασίες από το περιβάλλον του Καντάφι στην Τρίπολη», δήλωσε ο Ζιπέ στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εδρεύει στη Βεγγάζη ανακοίνωσε πως όσοι από τους πιστούς του Καντάφι αποφασίσουν να τον εγκαταλείψουν, δεν θα διωχθούν από τους εξεγερμένους.