ΚΟΣΜΟΣ

«Σκοτώθηκαν άμαχοι στη Λιβύη»

«Σκοτώθηκαν άμαχοι στη Λιβύη»
Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στην Τρίπολη, δήλωσε στο καθολικό πρακτορείο ειδήσεων..

Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στην Τρίπολη, δήλωσε στο καθολικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόσωπος του Βατικανού στη λιβυκή πρωτεύουσα επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

"Οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές επιδρομές είχαν θύματα δεκάδες αμάχους σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης", δήλωσε ο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, Αποστολικός Βικάριος της Τρίπολης.

"Συγκέντρωσα αρκετές αφηγήσεις από αξιόπιστους αυτόπτες μάρτυρες. Ιδιαίτερα στη συνοικία Μπούσλιμ, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κατέρρευσε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν πολίτες, προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων", δήλωσε στο Fides, το πρακτορείο ειδήσεων της ιεραποστολικής υπηρεσίας του Βατικανού.

Λίβυοι αξιωματούχοι πήγαν ξένους δημοσιογράφους στα σημεία όπου λένε πως πραγματοποιήθηκαν δυτικά αεροπορικά πλήγματα στην Τρίπολη, όμως οι αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων δεν είναι πειστικές, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Τις αναφορές για θύματα μεταξύ των αμάχων κατά τις δυτικές αεροπορικές επιδρομές στη λιβυκή πρωτεύουσα, ερευνά το ΝΑΤΟ, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τέτοιες αναφορές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας.


Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν αντιτάχθηκε σήμερα στην ιδέα να εξοπλιστούν οι Λίβυοι εξεγερμένοι, εκτιμώντας ότι το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στρατιωτικά "για να προστατεύσει το λιβυκό λαό και όχι για να οπλίσει το λαό".