ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συλλήψεις στην κηδεία του πατέρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Ιράν: Συλλήψεις στην κηδεία του πατέρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης
Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον επτά άτομα κατά τη διάρκεια της κηδείας του πατέρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσεΐν...

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον επτά άτομα κατά τη διάρκεια της κηδείας του πατέρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.


Ο Μουσαβί έχει τεθεί μαζί με τη σύζυγό του υπό περιορισμό κατ' οίκον από τις 14 Φεβρουαρίου αλλά, σύμφωνα με μια άλλη ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης, τού επετράπη να μεταβεί χθες το βράδυ στην κατοικία του πατέρα του.


Η επικήδεια τελετή που πραγματοποιείτο στην κατοικία του Μιρ Εσμαΐλ διακόπηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες μετέφεραν στη συνέχεια τη σορό του στο κοιμητήριο με ασθενοφόρο.


Οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες αντέδρασαν "χτυπώντας τους και συλλαμβάνοντας τουλάχιστον επτά άτομα".


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσαβί, σημαντική αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στο κοιμητήριο και στους δρόμους που οδηγούν σ' αυτό για ν' αποτρέψει τυχόν διαδηλώσεις οπαδών του Μουσαβί.