ΚΟΣΜΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται οι βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, μετά και τη νέα χειμερινή καταιγίδα που έπληξε δεκάδες περιοχές, προκαλώντας για άλλη μια φορά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Οι ταξιδιώτες που έφευγαν από τη Νέα Υόρκη μετά τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου Super Bowl ήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα στα αεροδρόμια και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης στους δρόμους.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι, το κοντινότερο σε απόσταση από το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Σούπερ Μπόουλ.

Πενήντα οκτώ πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την εναέρια κυκλοφορία των πτήσεων.

Καθυστερήσεις αρκετών ωρών σημειώθηκαν σε πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λαγκουάρντια της Νέας Υόρκης και το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι. Το μικρότερο αεροδρόμιο Τετερμπόρο κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο του Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο εξυπηρετεί ιδιωτικές πτήσεις, είχε επίσης καθυστερήσεις στις πτήσεις, έγραψε ο ιστότοπος Flightaware.com.

xionia4

Σε ολόκληρη την χώρα ακυρώθηκαν 1.048 πτήσεις, ενώ οι οδικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες κατά μήκους του Διαπολιτειακού 95, του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ουάσιγκτον με τη Βοστόνη βορειότερα.

Η χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε έντονη χιονόπτωση στο Οχάιο Βάλει χθες, την Ημέρα της Μαρμότας.

Η καταιγίδα ονομάστηκε Μάξιμος και πρόκειται για την 13η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή αυτήν την εποχή, σύμφωνα με τον ιστότοπο Weather.com.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων, προέβλεψε ο μετεωρολόγος του Weather.com, Κρις Ντόλτσε.

«Έως απόψε το βράδυ, η χιονόπτωση θα σταματήσει καθώς η καταιγίδα Μάξιμος μετατοπίζεται προς την θάλασσα» ανέφερε ο ίδιος. «Έπειτα θα στρέψουμε την προσοχή μας στην επόμενη χειμερινή καταιγίδα, τη Νίκα, η οποία θα επηρεάσει ένα μεγάλο τμήμα των πολιτειών στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας αύριο και μεθαύριο».

xionia3

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η σημερινή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει «σημαντική χιονόπτωση» από το ανατολικό Κεντάκι έως την ανατολική Νέα Υόρκη με το ύψος του χιονιού να υπολογίζεται μεταξύ 10 και 20 εκατοστών.

Προειδοποιήσεις εκδόθηκαν σήμερα από την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το νοτιοανατολικό Κολοράντο, το νοτιοανατολικό Κεντάκι, το βορειοδυτικό Μιζούρι, το νοτιοδυτικό Οχάιο, το βόρειο Κεντάκι, τη δυτική Πενσιλβάνια, το ανατολικό και κεντρικό Οχάιο, το δυτικό Μέριλαντ, την κεντρική Πενσιλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ, το Ντέλαγουερ και τη Νέα Υόρκη όπως και τα περίχωρα.