ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ο Κλούνεϊ δεν γνωρίζει την ιστορία των Μαρμάρων

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ο Κλούνεϊ δεν γνωρίζει την ιστορία των Μαρμάρων

Με ένα απίστευτα προκλητικό δημοσίευμα απαντά ο Independent στις δηλώσεις του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφουγια τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα, κατάτη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας «The Monuments Men»

Στο ανιστόρητο και προκλητικό δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος Ίαν Τζόνσον έχει βάλει τον εξής τίτλο: «O George Clooney πιστεύει ότι η Βρετανία θα έπρεπε να χάσει τα μάρμαρα της».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Τζον Γουιτινγκέιλ, ο οποίος χαρακτηρίζει λέει χαρακτηριστικά:

«Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά σέβομαι το γεγονός ότι πιθανώς δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα που έχει η Βρετανία για αυτά. Είναι Αμερικανός. Υποθέτω ότι δεν ξέρει γιατί η Βρετανία απέκτησε τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Υπάρχει η ισχυρή άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στη Μ. Βρετανία».

Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους Γουιτινγκέιλ και Τζόνσον, για την ιστορία των Μαρμάρων, τον αρχαιοκάπηλο Έλγιν, καθώς και για το κανονικό όνομα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, των Μαρμάρων της Ελλάδας...

Διαβάστε επίσης:

Τ. Κλούνι: Δίκαιο αίτημα η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (vid)