ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Μάρμαρα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Μάρμαρα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους

Σάλο και αντιδράσεις ξεσήκωσε η αναφορά του διάσημου ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στον διάσημο ηθοποιό επιτέθηκε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μ. Τζόνσον, λέγοντας εν ολίγοις ότι ο Κλούνεϊ "δεν είναι καλά στα μυαλά του".

Ο διάσημος ηθοποιός απάντησε με ανακοίνωσή του στον δήμαρχο του Λονδίνου, λέγοντας ότι: "είμαι ένθερμος υποστηρικτής του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα μπορούσα να ξεπλύνω αυτή την υπερβολή με λίγα ουίσκι".

"Μιλάω με γεγονότα, αλλά είναι ευκολότερο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ!" προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ηθοποιός απαντώντας στο Τζόνσον που τον κατηγόρησε για "χιτλερική ατζέντα".

Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι "ένα έθνος-κατακτητής δεν μπορεί να ξεπουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που έχει υπό κατοχή" εξηγώντας ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους που ήταν τότε κατακτητές της Ελλάδας. "Φανταστείτε το κεφάλι του αγάλματος του Δαυίδ να πωλούνταν στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και το κορμί του στο Met" συνεχίζει ο Κλούνεϊ στην ανακοίνωσή του.

"Υπάρχουν πολλά κομμάτια σε διάφορες χώρες όπου θα έπρεπε να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Το καλύτερο όμως είναι να ξεκινήσει από το πιο ορατό σημείο: Ηδη οι Βρετανοί όταν ερωτήθηκαν σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι τάσσονται υπέρ της επιστροφής. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι ευκολότερο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ" αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός.

Τόνισε επίσης ότι ήδη πολλά τμήματα του Παρθενώνα έχουν ήδη επιστραφεί από το Βατικανό κάτι που θα μπορούσε να κάνει και το βρετανικό μουσείο.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσον: Ο Κλούνεϊ είναι νοσταλγός του Χίτλερ

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπιλ Μάρεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων

Τ. Κλούνι: Δίκαιο αίτημα η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (vid)