ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Έληξε ο συναγερμός για νέο τσουνάμι

Χιλή: Έληξε ο συναγερμός για νέο τσουνάμι

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες μετά τον νέο σεισμό των 7,8 βαθμών στην πόλη Ικίκε της βόρειας Χιλής.


Ο σεισμός έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας και προκάλεσε την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι και την εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Χιλή και το γειτονικό Περού.

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Λίγο αργότερα, τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την πόλη Ικίκε, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

"Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρη την επικράτεια", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Ροδρίγο Πενιαϊλίγιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρότατοι μετασεισμοί προκαλούν τον τρόμο στη Χιλή