ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο

Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο

Μια τεράστια πυρκαγιά επεκτάθηκε χθες και σήμερα σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, να καταστραφούν περισσότερα από 1.000 σπίτια και 3.000 άνθρωποι και πλέον να απομακρυνθούν από την περιοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από επίσημες πηγές.


"Έχουμε τέσσερις νεκρούς--τρεις άνδρες και μία γυναίκα", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Cooperativa ο υπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο.
Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή εντός της ημέρας.

Χιλιανοί Πεζοναύτες περιπολούν στους δρόμους αφού η πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος του Βαλπαραΐσο Χόρχε Κάστρο είπε πως πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης αυτής των 270.000 κατοίκων.

Το Βαλπαραΐσο είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Η ιστορική συνοικία του Βαλπαραΐσο περιελήφθη από την UNESCO στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας το 2003.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στην Πολβόρα, στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καταστρέφοντας 150 στρέμματα με ευκάλυπτους, βοσκοτόπια και θάμνους, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ONEMI). Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερους από 40 λόφους που δεσπόζουν της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Χιλή: Δύο νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο