ΚΟΣΜΟΣ

Κροκόδειλοι κατασπάραξαν 17 μετανάστες! (videos)

Κροκόδειλοι κατασπάραξαν 17 μετανάστες! (videos)

Δεκαεφτά σώματα λαθρομεταναστών, τα περισσότερα από τα οποία είχαν κατακρεουργηθεί από κροκόδειλους, ανασύρθηκαν από τον ποταμό Limpopo, που χωρίζει τη Ζιμπάμπουε με τη Νότια Αφρική.

Απελπισμένοι πολίτες της Ζιμπάμπουε αναζητούν μια καλύτερη τύχη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν την αρτιμέλειά τους ή ακόμα και τη ζωή τους, κολυμπώντας στον επικίνδυνο ποταμό, με την ελπίδα να βρουν ανειδίκευτη εργασία σε αγροκτήματα ή ορυχεία της Νοτίου Αφρικής.

Η γέφυρα του ποταμού αποτελεί τα επίσημα σύνορα Beitbridge των δύο χωρών, ωστόσο είναι γνωστή για τις χαοτικές ουρές αναμονής των μεταναστών…

«Οι χωρικοί είχαν εντοπίσει ένα σώμα κολλημένο στην άμμο και ειδοποίησαν την αστυνομία. Έχουμε εντατικοποιήσει τις περιπολίες λόγω της έξαρσης της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπόριου», τόνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Patrick Majuta.

Τα πτώματα, δεκατέσσερα από τα οποία ταυτοποιήθηκαν, μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Musina, στη Νότια Αφρική. Τα άλλα τρία πιθανότατα είναι πολίτες της Ζιμπάμπουε που ταξίδευαν χωρίς χαρτιά, ενώ ένας ακόμα αγνοείται.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι απελπισμένοι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε πληρώνουν μέχρι και 90 λίρες σε μεσάζοντες που υπόσχονται να τους βοηθήσουν να περάσουν τα σύνορα μέσω του ποταμού Limpopo.

«Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν αυτή την παράνομη μετανάστευση. Πώς μπορεί κάποιος να πληρώσει 150 δολάρια για να μπει στη Νότια Αφρική, μέσω ενός παράνομου και επικίνδυνου σημείου εισόδου, όταν μπορούν να βγάλουν διαβατήριο με 53 δολάρια; Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Οι περισσότεροι μετανάστες πάντως δεν θέλουν να εντοπιστούν από τις Αρχές της Νότιας Αφρικής, η οποία επί χρόνια προσπαθεί να βάλει φρένο στην ξέφρενη «εισβολή» (παράνομη ή μη) από τη Ζιμπάμπουε.

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρές εικόνες: Τον διαπέρασε κορμός δέντρου και σώθηκε! (photos)