ΚΟΣΜΟΣ

Καμία επιείκεια στο άτομο που διέρρευσε χιλιάδες έγγραφα στο WikiLeaks

Καμία επιείκεια στο άτομο που διέρρευσε χιλιάδες έγγραφα στο WikiLeaks

Ένας Αμερικανός στρατηγός απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να επιδείξει επιείκεια στην στρατιώτη Τσέλσι Μάνινγκ (τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, όπως ονομαζόταν ως πρόσφατα), που καταδικάστηκε πέρυσι διότι διέρρευσε χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.


Ο υποστράτηγος Τζέφρι Μπιουκάναν, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, εξέτασε το αίτημα για επιείκεια που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μάνινγκ. Αποφάσισε να επικυρώσει την απόφαση του στρατοδικείου σε βάρος του Μάνινγκ τον Ιούλιο, όταν είχε κριθεί ένοχος και για τις 20 κατηγορίες σε βάρος του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

294273406

Ο Μάνινγκ (ή Τσέλσι Μάνινγκ, όπως έχει ζητήσει να αποκαλείται πλέον), 26 ετών, είχε διαρρεύσει το 2010, 700.000 διαβαθμισμένα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα, προβαίνοντας σε μια πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξη.

Η απόφαση του Μπιουκάναν σημαίνει ότι η υπόθεση Μάνινγκ θα μεταφερθεί αυτόματα στο Στρατιωτικό Εφετείο, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:
Εντυπωσιακή μείωση των εισοδημάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι