ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δεν πραγματοποιεί τις ασκήσεις ο στρατός

Ουκρανία: Δεν πραγματοποιεί τις ασκήσεις ο στρατός

Την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της μεταβατικής κυβέρνησης και του δήμου της ουκρανικής πρωτεύουσας, βάσεις της οποίας, είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης (30/04), διέψευσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Όλο το προσωπικό και ο εξοπλισμός παραμένουν στις καθορισμένες θέσεις τους και δεν θα κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια στο κέντρο του Κιέβου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, δύο πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι οι ασκήσεις θα γίνουν από ένα ειδικό σώμα ασφαλείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του προέδρου και κορυφαίων στελεχών της μεταβατικής κυβέρνησης και όχι οι ένοπλες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί νωρίτερα στον ιστότοπο της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, ανέφερε πως ο στρατός θα πραγματοποιήσει γυμνάσια στο Κίεβο απόψε, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ότι οι ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω της απειλής ρωσικής στρατιωτικής εισβολής. «Φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων θα κινηθούν μέσα στην πόλη» για τις ασκήσεις, ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Χορλίβκα