ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 18 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Συρία: 18 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 18 νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και 10 παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός των επιδρομών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος, εναντίον σχολείου σε μια βόρεια συνοικία η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες στο Χαλέπι.

Όπως διευκρινίστηκε ακόμα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον ένας καθηγητής βρίσκεται μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών εναντίον του σχολείου Άιν Τζάλουτ, στη συνοικία Ανσάρι.

Η αεροπορία εξαπέλυσε τις δύο επιδρομές με διαφορά 10 λεπτών, εξήγησαν αντάρτες που βρίσκονται στο Χαλέπι, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω του Διαδικτύου.

Οι αντάρτες αυτοί μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται σοροί παιδιών βαλμένες στη σειρά μέσα σε γκρίζους σάκους, πολλοί εκ των οποίων είναι γεμάτοι αίματα.

Μέχρι στιγμής η συριακή κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή.

Από την άλλη, η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch)» κατηγόρησε χθες το καθεστώς ότι εξαπολύει «χωρίς καμιά διάκριση» βομβαρδισμούς, κατά τους οποίους συχνά χάνουν την ζωή τους άμαχοι.

Παράλληλα, σφοδρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται στο Χαλέπι, ένα από τα σημαντικότερα πεδία των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών.

Την ίδια ώρα, η Ιορδανία άνοιξε τον 6ο κατά σειρά καταυλισμό Σύρων προσφύγων, ο οποίος μπορεί να υποδεχθεί έως και 130.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπάρχουν 2,66 εκατομμύρια καταγεγραμμένοι Σύριοι πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στις γειτονικές χώρες: στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία.

Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Συρία: Το ΙΚΙΛ ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση δύο ανταρτών