ΚΟΣΜΟΣ

Απερρίφθη αίτημα για συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά στην «Ταξίμ»

Απερρίφθη αίτημα για συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά στην «Ταξίμ»

Αίτημα να διεξαχθούν διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο τη Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένως να επιτρέψει στα συνδικάτα να πραγματοποιήσουν τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ, αντιπροτείνοντας
εναλλακτικές τοποθεσίες σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αυτά έχουν διαμηνύσει ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν εκεί τις συγκεντρώσεις τους, αδιαφορώντας για τους περίπου 40.000 αστυνομικούς που θα έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη περιοχή.

Η πόλη, μάλιστα, προετοιμάζεται για ενδεχόμενες βίαιες συγκρούσεις, καθώς αριστερές οργανώσεις έχουν εξαγγείλει ότι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, μαζικά συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ξέσπασαν στις αρχές του καλοκαιριού στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, τα οποία σύντομα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και διήρκησαν πολλές εβδομάδες.

Την 1η Μαΐου 1977, 34 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των εργατών στην πλατεία Ταξίμ, γεγονός που έχει σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δίνοντας μεγάλη συμβολική σημασία στην τοποθεσία αυτή…

Διαβάστε ακόμα:

Καναδάς: Φοιτήτριες ψάχνουν ευκατάστατους ηλικιωμένους για…