ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ρεκόρ υποψηφίων για 14 θέσεις τροχονόμου στο Μιλάνο!

Ιταλία: Ρεκόρ υποψηφίων για 14 θέσεις τροχονόμου στο Μιλάνο!

Αριθμός ρεκόρ Ιταλών υπέβαλαν αίτηση για 14 θέσεις τροχονόμου στο Μιλάνο, την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, η ανεργία στη χώρα παραμένει στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας37ετίας.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI, περίπου 10.000 άτομα συμμετείχαν στις σχετικές εξετάσεις που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου.

Δημοσιογράφος, μάλιστα, του δικτύου πήρε συνέντευξη από μία υποψήφια, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δηλώνοντας ότι είναι άνεργη πτυχιούχος της Νομικής με δύο μεταπτυχιακά.

«Σε μια δύσκολη εργασιακά κατάσταση, οι υποβολές αιτήσεων ήταν μαζικές. Αναμενόταν μεγάλος αριθμός υποψηφίων, όμως όχι σε τέτοιο επίπεδο», σχολίασε η RAI.

Την τελευταία φορά (2007) που το Μιλάνο διοργάνωσε διαγωνισμό για την πρόσληψη 50 τροχονόμων κατατέθηκαν 7.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, νέες θέσεις για 150 τροχονόμους θα ανοίξουν το 2017.

Η στατιστική υπηρεσία, τέλος, της Ιταλίας (Istat) ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 12,7%, ενώ τον Ιανουάριο είχε καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό από το 1977. Στους νέους το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 42,7%...

Διαβάστε ακόμα:

Καναδάς: Φοιτήτριες ψάχνουν ευκατάστατους ηλικιωμένους για…