ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αποφασιστικές ενέργειες κατά της τρομοκρατίας

Κίνα: Αποφασιστικές ενέργειες κατά της τρομοκρατίας

«Αποφασιστικές ενέργειες κατά των τρομοκρατών» ζήτησε να γίνουν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μετά την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας Ουρούμτσι της δυτικής επαρχίας της Κίνας Σιντζιάνγκ, που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα.

«Στη μάχη για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μια στιγμή νωθρότητας και πρέπει να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να κατασταλεί αποφασιστικά η ανεξέλεγκτη ορμή των τρομοκρατών», σημείωσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων αποκάλυψε ακόμα ότι αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμτσι πρώτα μαχαίρωσαν κάποιους ανθρώπους και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια «βίαιη τρομοκρατική επίθεση», έγινε την ημέρα που ο Κινέζος πρόεδρος ολοκλήρωνε επίσκεψή του στην περιοχή.

Μεταξύ, δε, των 79 τραυματιών από αυτήν, οι τέσσερις είναι σοβαρά, ωστόσο η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη Σιντζιάνγκ, στην οποία οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι αποτελούν την κύρια εθνότητα, σημειώνονται συχνά βίαια επεισόδια, τα οποία το Πεκίνο καταδικάζει ως «τρομοκρατικές» ενέργειες, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι' αυτά σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση

Κίνα: Έως και 50 τραυματίες από την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό

Ανατριχιαστικό τρακάρισμα: Δείτε τι έπαθε Κινέζος οδηγός! (photos)

Βραζιλία: Βουβάλι εισέβαλε σε νοσοκομείο! (video)