ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία για την Πρωτομαγιά

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία για την Πρωτομαγιά

Η Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης με ανακοίνωσή της, με αφορμή την Πρωτομαγιά, απευθύνει χαιρετισμό στην εργατική τάξη.

«Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, όλους τους νεκρούς της τάξης μας που δείχνουν σήμερα το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει βασικά λαϊκά προβλήματα. Είναι ένα σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα που βασανίζει εκατομμύρια εργαζόμενους, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους. Δεν εξανθρωπίζεται, δεν αποτελεί μονόδρομο για τους λαούς» επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία προσθέτοντας ότι «έχουν διαψευστεί όλοι όσοι μετά την αντεπανάσταση το ‘91 διακήρυτταν την εποχή της παγκόσμιας ειρήνης με δήθεν εγγυητές την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενη στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης «που ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι», η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι «η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, η λεγόμενη επινοικιαζόμενη εργασία, η απελευθέρωση των απολύσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία σε συνθήκες δραματικής αύξησης της ανεργίας αποτελούν προϋποθέσεις για να βγει από την κρίση το κεφάλαιο» και προσθέτει ότι «για να επιτύχουν το στόχο τους οι καπιταλιστές κι οι ενώσεις τους όπως η ΕΕ, επιστρατεύουν τον αντικομμουνισμό, την ανιστόρητη προπαγάνδα της προκλητικής εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, την προώθηση των φασιστικών δυνάμεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εργατική τάξη έχει δοκιμασμένο δρόμο να ακολουθήσει, αυτόν της ταξικής πάλης με ενότητα κι οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές» και επισημαίνεται ότι «ο τεράστιος πλούτος που παράγεται μπορεί να γίνει λαϊκή περιουσία, να ικανοποιήσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που σήμερα καταπνίγονται από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ΕΕ».

«Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες και το αίμα της τάξης μας, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη, δεσμευόμενοι ότι θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της ταξικής πάλης για το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας την πάλη για το σοσιαλισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο» καταλήγει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.