ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Eπικρίνουν το Μπαχρέιν για τις επενδυτικές συμφωνίες με τη Ρωσία

ΗΠΑ: Eπικρίνουν το Μπαχρέιν για τις επενδυτικές συμφωνίες με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκίμασαν την απόφαση του Μπαχρέιν, συμμάχου τους στον Περσικό Κόλπο, να υπογράψει συμφωνία επενδυτικής συνεργασίας με τη Ρωσία σε μια εποχή που οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προχωρούν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

«Με τη Ρωσία να συνεχίζει τις προσπάθειές της για να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία , αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για οποιαδήποτε χώρα να διεξάγει συνηθισμένες μπίζνες με τη Μόσχα», δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη. «Έχουμε εκφράσει αυτές τις ανησυχίες μας προς την κυβέρνηση του Μπαχρέιν» συμπλήρωσε.

Σε δήλωσή του την Τρίτη , το ρωσικό Ταμείο Επενδύσεων (RDIF) είπε ότι είχε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με το ταμείο επενδύσεων του Μπαχρέιν για να εργαστούν από κοινού σε εκατέρωθεν επενδυτικές ευκαιρίες. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν ανέφερε ότι η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα του πρίγκιπα Σαλμάν Μπιν Χαμάντ αλ- Χαλίφα.

Το ταμείο επενδύσεων του Μπαχρέιν είναι ένα από τα μικρότερα κρατικά επενδυτικά ταμεία στις χώρες του Περσικού Κόλπου, με κεφάλαια 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ρωσικό ταμείο RDIF με κεφάλαια 10 δισεκατομμύρια έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση της Ρωσίας για επενδύσεις κυρίως στη ρωσική οικονομία.

Εκτός από την συνεργασία στον οικονομικό τομέα η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχει αναθεωρήσει τις πολιτικές της βίζας για να κάνει ευκολότερο το ταξίδι των Ρώσων πολιτών σε αυτό το αραβικό βασίλειο. Επιπλέον ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν η εταιρεία Gulf Air θα ανοίξει άμεση γραμμή σύνδεσης μεταξύ της Μόσχας και της Μανάμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο του Μπαχρέιν.

Διαβάστε ακόμα:

Ανατριχιαστικό τρακάρισμα: Δείτε τι έπαθε Κινέζος οδηγός! (photos)

Βραζιλία: Βουβάλι εισέβαλε σε νοσοκομείο! (video)