ΚΟΣΜΟΣ

MERS: Στους 142 οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία

MERS: Στους 142 οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία

Στους 142 ανήλθε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία, μετά το θάνατο τριών ακόμη ανθρώπων.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ένας 45χρονος πέθανε στην Τζέντα, όπως και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 62 ετών αντίστοιχα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα έφτασε τους 483, πρόσθεσε το υπουργείο στη σημερινή του ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σύνοδο στη Γενεύη για τον κοροναϊό MERS.

Μολονότι η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από αυτόν, κρούσματά του έχουν αναφερθεί πρόσφατα και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και οι ΗΠΑ, ωστόσο η πλειονότητα αυτών που προσβλήθηκαν από τον MERS είχε ταξιδέψει ή εργαστεί πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία…

Ο κοροναϊός MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός «συγγενής» του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), ενώ είχε προκαλέσει το θάνατο, σχεδόν 800 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, το 2003.

Διαβάστε ακόμα:

Μπανγκόγκ: Φίδι πήρε… ταξί! (video)

Οχάιο: Αστυνομικός τύφλωσε μεθυσμένο οδηγό! (video)