ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2014: «Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα»

Ευρωεκλογές 2014: «Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα»

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, χαιρέτισε χθες τα αποτελέσματα ενός έξιτ πολ που δείχνουν μια σαφή πτώση του ακροδεξιού κόμματος του Χέερτ Βίλντερς στις Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Βιλερμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

«Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα», δήλωσε ο Σουλτς ενώπιον περίπου χιλίων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στα προάστια της Λιόν για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των σοσιαλιστών πριν από τις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Ας κινητοποιηθούμε όλοι την Κυριακή και ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ολλανδία με αυτόν τον κύριο Βίλντερς, ο οποίος ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με 21% και κατέληξε σε 12% (...) Αν κινητοποιηθούμε, θα πολεμήσουμε την Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο» στην Γαλλία, επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολλοί ομιλητές εξέφρασαν χθες την ικανοποίησή τους για την πτώση αυτή του ξενοφοβικού Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς, εκφράζοντας την ευχή η ίδια τάση να επικρατήσει την Κυριακή και με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) που πραγματοποίησε το Ipsos και τα αποτελέσματά της μεταδόθηκαν από το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το κόμμα του Βίλντερς λαμβάνει μόνον 12,2% των ψήφων, έναντι 17% που είχε λάβει πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Προεκλογική συγκέντρωση Ρέντσι με ξύλο και 40 συλλήψεις

Ταϊλάνδη: Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας 3,5 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Τέσσερις ραβίνοι βασάνιζαν παντρεμένους άνδρες προκειμένου... να δώσουν διαζύγιο

Ευρωεκλογές 2014: Ο Σούλτς άδειασε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ