ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση με ένα νεκρό στο πανεπιστήμιο του Σιάτλ (pics)

ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση με ένα νεκρό στο πανεπιστήμιο του Σιάτλ (pics)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα χριστιανικό πανεπιστήμιο στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο του πανεπιστημίου Seattle Pacific University στις 15:00 (01:00 ώρα Ελλάδος) και άνοιξε πυρ με ένα κυνηγετικό όπλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ, Κρις Φόουλερ.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου, δήλωσε ο Φόουλερ, ενώ οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

44116560f6a706700644a

Ένας μαθητής που βρισκόταν στο κτίριο κατάφερε να ακινητοποιήσει τον άνδρα, όταν αυτός σταμάτησε να πυροβολεί προκειμένου να γεμίσει και πάλι με πυρομαχικά το όπλο του. Περισσότεροι μαθητές παρενέβησαν ώστε να κρατήσουν ακινητοποιημένο τον ένοπλο, δήλωσε ο Φόουλερ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο ύποπτος συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν άγνωστα.

4116560f6a706700a813

Αυτή η επίθεση αποτελεί το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Στα τέλη του περασμένου μήνα, 6 φοιτητές σκοτώθηκαν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια σε παρόμοια επίθεση.

f6a7067009e0f

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχοι εξέφρασαν τη λύπη και την αγανάκτησή τους για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικά κτίρια.

«Το έχουμε ξαναζήσει αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ. «Είναι μια τραγική στιγμή για το Σιάτλ και μια τραγική στιγμή για την Αμερική, για μία ακόμη φορά».

Διαβάστε επίσης:

Έμπορος ναρκωτικών είχε δεσμό με αρχηγό της αστυνομίας! (βίντεο)

Δικαστής πλάκωσε στο ξύλο δικηγόρο! (βίντεο)