ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέες μαζικές εκτελέσεις από τους ισλαμιστές

Ιράκ: Νέες μαζικές εκτελέσεις από τους ισλαμιστές

Φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικές εκτελέσεις από μέρους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ, όπως κατήγγειλε η διεθνής οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Τουλάχιστον 160 έως και 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ της 11ης και της 14ης Ιουνίου εντός και εκτός του Τικρίτ, σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση.

Η οργάνωση προειδοποίησε μάλιστα ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος, όμως το γεγονός ότι η οργάνωση δεν μπορεί να επισκεφθεί την περιοχή καθώς και η δυσκολία εντοπισμού των πτωμάτων δυσκολεύει τις έρευνες.

Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της οργάνωσης δείχνουν άνδρες τοποθετημένους σε χαντάκι στη σειρά με το πρόσωπο κάτω να πυροβολούνται από άλλους άνδρες.

Άλλες φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το ΙΚΙΛ δείχνουν τις ωμότητες που έχει διαπράξει με αποκεφαλισμούς και πυροβολισμούς ανθρώπων εξ επαφής.

«Οι φωτογραφίες και οι δορυφορικές εικόνες από το Τικρίτ παρέχουν στοιχεία για ένα φρικτό έγκλημα πολέμου που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση», δήλωσε ο διευθυντής επειγόντων του Παρατηρητηρίου Πίτερ Μπούκαερτ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης