ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν και την Ελλάδα! (photos+videos)

Οι τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν και την Ελλάδα! (photos+videos)

Στο… μάτι την Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν βάλει οι τζιχαντιστές, οι οποίοι φαίνεται πως ζηλεύουν τη δόξα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Οι προθέσεις τους μάλιστα διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μετά τη δημοσίευση ενός χάρτη σε έναν από τους λογαριασμούς τους στο twitter, βάσει του οποίου μέσα στην επόμενη πενταετία ευελπιστούν να επεκταθούν σε χώρες που δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο. Ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ισπανία!

Την ίδια ώρα, μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή (29/6) ανακήρυξη του ισλαμικού χαλιφάτου από τους τζιχαντιστές (με σύνορα που εκτείνονται από το ανατολικό Ιράκ μέχρι την Τουρκία και τη Συρία), καθώς συνέπεσε με τη νέα σελήνη και την έναρξη της κορυφαίας ισλαμικής γιορτής, του Ραμαζανιού.

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος για το Ιράκ και την Ανατολή (ISIS)» μετονομάστηκε μάλιστα σε «Ισλαμικό Χαλιφάτο (IS)», ζητώντας από τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να ορκιστούν πίστη στο νέο Προφήτη Ιμπραήμ, όπως αυτοαποκαλείται πλέον ο αρχηγός της οργάνωσης, Abu Bakr al-Baghdadi, ο οποίος θέλει να τον θεωρούν διάδοχο του Μωάμεθ (σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως έτσι αποκαλείται και ο γιος του Μωάμεθ) και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο» τον κόσμο.

Η μετονομασία της οργάνωσης, καθώς και η ίδρυση του χαλιφάτου πραγματοποιήθηκε μέσω ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, ενώ μεταφράστηκε και σε πολλές γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ρωσικά. Η διακήρυξη, μάλιστα, συνοδεύτηκε από πλήθος επικοινωνιακών μηνυμάτων, όπως αυτών ενός γενειοφόρου αντάρτη οπλισμένου με καλάσνικοφ.

Ο τζιχαντιστής υποστηρίζει πως το «νέο» χαλιφάτο θα επεκτείνει τα σύνορά του, καταπατώντας εκείνα που είχαν επιβληθεί μετά τον πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας. Παράλληλα, τονίζει ότι «θα απελευθερώσουν την Παλαιστίνη», ενώ υπόσχεται ότι θα αγωνιστούν για να εξυψώσουν ακόμα περισσότερο το όνομα του Αλλάχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαλιφάτο ευελπιστεί να επεκταθεί προς τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης! Όπως την Ισπανία, στην οποία κυριάρχησε το μουσουλμανικό στοιχείο για 700 χρόνια έως το 1492 και τη χώρα μας!

Όπως σημειώνουν ωστόσο αναλυτές, η ίδρυση του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» αποτελεί απειλή για την αλ Κάιντα, και γι΄αυτό το λόγο ο αρχηγός της, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, αποκήρυξε τον Baghdadi. Κάτι που αναμένεται να ανάψει τη θρυαλλίδα της έντασης σε όλο τον αραβικό και όχι μόνο κόσμο.

«Με απλά λόγια, ο Abu Bakr al-Baghdadi έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Αλ Κάιντα», υποστηρίζει ο Charles Lister, ερευνητής στο Κέντρο Brookings της Ντόχα του Κατάρ, σημειώνοντας όμως ότι η αλ Κάιντα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Η οργάνωση αυτή θέλει να σβήσει από τον χάρτη την αλ Κάιντα και μάλλον το έχει καταφέρει. Η νεότερη γενιά των τζιχαντιστών, στηρίζει όλο και περισσότερο την οργάνωση του αλ Μπαγκντάντι», καταλήγει.

Ο Abu Bakr al-Baghdadi είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 10 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι που δε φέρεται να πτοεί πάντως τους αντάρτες του IS, οι οποίοι έχουν ήδη υψώσει τις σημαίες του χαλιφάτου στα τουρκο-ιρακινά σύνορα. Για την ακρίβεια στο ύψος της πόλης Sanliurfa (αρχαία Έδεσσα)…

Διαβάστε ακόμα:

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Πώς να φορέσεις το τζιν σου χωρίς χέρια! (video)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)