ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: «Δεν θα μείνει παράλυτος»

Σουμάχερ: «Δεν θα μείνει παράλυτος»

Θετικές οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας του θρύλου της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μετά απο 5 μήνες ξύπνησε από το κόμμα, παρόλο που έχασε σχεδόν 20 κιλά.

Όπως έγινε γνωστό, το εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείο της νευρολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου της Λωζάνης που ανέλαβε την δύσκολη φάση της αποθεραπείας του θεωρεί την κατάστασή του αισθητά βελτιωμένη. Άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του επίσης δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

"Σχετικά με την φυσική κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ φαίνεται μόνο να έχει χάσει κιλά. Έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο πρωταθλητή σε επίπεδο συγκέντρωσης και απομνημόνευσης. Αυτό μεταφράζεται σήμερα σε επιθυμία. Είναι εντυπωσιακό να το παρατηρείς'', λέει χαρακτηριστικά ένας εκ των γιατρών.

Πάντως, την πιο χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα είδηση για τον Σουμάχερ δίνει στο Paris Match γνωστός συναθλητής του. "Φαίνεται ότι ο Μίκαελ δεν έχει παραλύσει, δεν έχει χάσει στην κινητικότητα του. Δεν θα είναι ανάπηρος σε ένα καροτσάκι. Όμως πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί. Τώρα με τι ταχύτητα θα ανακάμψει; Αυτό κινδυνεύει να είναι χρονοβόρο. Όμως ο Μίκαελ ήταν πάντα εκτός πλαισίου γιατί να μην είναι για ακόμη μια φορά;", λέει με νόημα.

Επιπλέον, και όπως γράφει το Paris Match, στην δύσκολη φάση της αποκατάστασης που μπορεί να διαρκέσει από 3 μήνες εως και δύο χρόνια θα βοηθήσει τον Σουμάχερ ένα ρομπότ που θα τον κρατάει σε όρθια θέση.

Παράλληλα θα διεγείρει και θα ξυπνά το σώμα και τα άκρα του κάνοντας κινήσεις που ο πρώην πιλότος της F1 δεν θα είναι σε θέση να κάνει τους πρώτους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Πουλάνε προς 48.000 ευρώ τον κλεμμένο ιατρικό φάκελο του Σουμάχερ

«Αδύνατο για τον Σουμάχερ να επανέλθει πλήρως»