ΚΟΣΜΟΣ

Οι φιλορώσοι παρέδωσαν στους μαλαισιανούς τα μαύρα κουτιά του Boeing 777

Οι φιλορώσοι παρέδωσαν στους μαλαισιανούς τα μαύρα κουτιά του Boeing 777

Ο Αλεκσάντρ Μποροντάι ανώτερο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία. Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. «Εδώ είναι, τα μαύρα κουτιά», είπε ο Μποροντάι ευρισκόμενος σε ένα δωμάτιο γεμάτο με δημοσιογράφους στην έδρα της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Και οι δύο πλευρές, οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία στη συνέχεια υπέγραψαν ένα έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με τον Μποροντάι ήταν ένα πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των μαύρων κουτιών του Boeing που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα είπε κατά τη διάρκεια της παράδοσης ότι τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».

Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του Boeing, που σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Διαβάστε επίσης:

Malaysia Airlines - Κάμερον: Απαράδεκτη η κατάρριψη του αεροπλάνου

Μαλαισία αεροπλάνο: Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος! (video+photos)