ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: Μία μικρή κλινική η βίλα του στη Γενεύη

Σουμάχερ: Μία μικρή κλινική η βίλα του στη Γενεύη

Στο σπίτι του επιστρέφει για νοσηλεία ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη βίλα της οικογένειας στη Γενεύη να μετατρέπεται σε κλινική για τη θεραπεία του από το ατύχημά του τον περασμένο Δεκέμβριο την ώρα που έκανε σκι στο θέρετρο Μιραμπέλ.

Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Κορίνα και τα παιδιά του, η 17χρονη Τζίνα Μαρία και ο 15χρονος γιος του, Μικ.

Για 254 ημέρες ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη, 254 ημέρες η καρδιά του χτυπούσε σε τεχνητό φως. Πλέον ο «Σούμι» θα αναπνέει ξανά φρέσκο αέρα που θα φυσά απευθείας από τη λίμνη της Γενεύης, όπου θα βλέπει το δωμάτιό του, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της Bild, τις τελευταίες εβδομάδες το περιβάλλον του Σουμάχερ διευθέτησε όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του πιλότου της F1 στο σπίτι μετά την πολύμηνη νοσηλεία του στην κλινική της CHUV της Λωζάνης.

Για το λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η σύσταση μίας ομάδας φροντίδας. Αποτελείται από περίπου 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων, βοηθών και διαφόρων θεραπευτών και συνεπώς η βίλα του Σουμάχερ έχει μετατραπεί σε μία μικρή κλινική.

Ο Ντάρσι Κρίστεν, εκπρόσωπος της κλινικής CHUV της Λωζάνης, όπου νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ μετά το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, δήλωσε στην Bild am Sonntag: «Ενα μεγάλο μέρος της ομάδας που τώρα θα φροντίζει τον Μίχαελ, εκπαιδεύτηκε από τους ειδικούς μας. Θα παρακολουθούμε τη θεραπεία και θα είμαστε πάντα σε επαφή για ό,τι χρειαστεί».

Ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στο θέρετρο Μιραμπέλ των Γαλλικών Άλπεων στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Βγήκε από το νοσοκομείο