ΚΟΣΜΟΣ

Αφήνει τον Κλούνεϊ και έρχεται στην Ελλάδα για τα Μάρμαρα η Αλαμουντίν

Αφήνει τον Κλούνεϊ και έρχεται στην Ελλάδα για τα Μάρμαρα η Αλαμουντίν

Η πανέμοφη και επιτυχημένη δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν, παντρεύτηκε τον διάσημο ηθοποιό Τζορτ Κλούνεϊ, το περασμένο Σάββατο, αλλά μάλλον τον... μήνα του μέλιτος θα τον περάσουν χωριστά, προς το παρόν

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυρία Κλούνεϊ (πλέον), θα βρεθεί στην Αθήνα στις 13-16 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, θα συναντήσει τον ίδιο αλλά και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να αναλάβει νομικά τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η σύζυγος του Τζόρτζ Κλούνεϊ, πέρα από πανέμορφη γυναίκα ,είναι μαχητική δικηγόρος και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της χώρας μας, στο δικαστικό αγώνα για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Το λαμπερό ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το Σάββατο στη Βενετία, ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο χολιγουντιανός αστέρας έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις αρχές της χρονιάς στο Λονδίνο για την προώθηση της ταινίας του με τίτλο «Μνημείων άνδρες» (The Monuments Men), ο Κλούνεϊ είχε ζητήσει να διεξαχθεί «μια ανοιχτή συζήτηση» για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Ο ακτιβιστής ηθοποιός είχε θέσει προς προβληματισμό το θέμα του «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάζεις και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει».

Παράλληλα, δίνοντας μαθήματα ιστορίας στους Βρετανούς, είχε δηλώσει ότι «ένα έθνος-κατακτητής δεν μπορεί να ξεπουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που έχει υπό κατοχή», εξηγώντας ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους. «Φανταστείτε το κεφάλι του αγάλματος του Δαυίδ να πωλούνταν στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και το κορμί του στο MET» ανέφερε ο Κλούνεϊ σε ανακοίνωσή του.

Μετά τις δηλώσεις του αυτές ήρθε μάλιστα σε έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο του Λονδίνου, εκφράζοντας με θέρμη την υποστήριξή του στη χώρα μας.

Μένει τώρα να δούμε αν η εντυπωσιακή σύζυγός του θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:

«Κρεμάστηκε» και ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Η αρραβωνιαστικιά του Κλούνεϊ στην επιτροπή για πιθανές ισραηλινές παραβιάσεις στη Γάζα

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Μάρμαρα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους