ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ο Τόνι Μπλερ

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ο Τόνι Μπλερ

Ένας κατηγορούμενος για τρομοκρατία, ο οποίος έπειτα από εισαγγελικό αίτημα δικάζεται στη Βρετανία κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ευαίσθητης φύσης της υπόθεσης, ενδεχομένως να σχεδίαζε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, έγινε σήμερα γνωστό στο δικαστήριο.

Ο 26χρονος Έρολ Ινσεντάλ συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με έναν άλλον άνδρα, τον Μουνίρ Ραρμούλ Μπουχάτζα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ομολόγησε ότι στην κατοχή του είχε μία κάρτα μνήμης που περιείχε έγγραφο με οδηγίες για την κατασκευή βόμβας.

Ο Ινσεντάλ αρνείται ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες που αντιβαίνουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2006 και ότι συγκέντρωνε πληροφορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Οι τρομοκρατικές ενέργειες για τις οποίες προετοιμάζονταν είχαν στόχους είτε έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων είτε ένα σημαντικό άτομο ή επρόκειτο για ευρύτερη επίθεση αδιακρίτως, όπως εκείνη στο Μουμπάι το 2008", δήλωσε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ ενώπιον των ενόρκων στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου.

Ο ίδιος είπε ότι ο Ινσεντάλ συνελήφθη όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση τον Σεπτέμβριο του 2013.

"Μέσα στο αυτοκίνητο, μία μαύρη Μερσέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κομμάτι χαρτί με τη διεύθυνση του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά την υπόθεση, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι έχει αξία", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.