ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ έκανε μεταγγίσεις αίματος από 20χρονους

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ έκανε μεταγγίσεις αίματος από 20χρονους

Μέχρι τα 100 έτη ήθελε να φτάσει ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ και παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν, που είχε διατάξει τους γιατρούς του να βρουν θεραπείες για να παραμείνει νέος.

Ο Κιμ Σο Γεόν, ο προσωπικός του γιατρός για πολλά χρόνια, προτού αυτομολήσει στην Νότια Κορέα το 1992, ανέλαβε τις έρευνες στο «Longevity Center» που συστάθηκε αποκλειστικά για να βοηθήσει την προσπάθεια του Κιμ να φτάσει τα 100.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, τη στιγμή που ο μέσος όρος για το προσδόκιμο ζωής στη χώρα είναι τα 64 χρόνια.

Η ιατρική ομάδα επινόησε διάφορες τεχνικές για να του εξασφαλίσουν μια μακρύτερη ζωή. «Κάναμε πολλή έρευνα» δήλωσε ο Κιμ Σο Γέον. «Του χορηγούσαμε όμως μόνο τις θεραπείες που αυτό επέλεγε από τη λίστα μας», αναφέρει το CNN.

Μία θεραπεία που ο αείμνηστος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προτιμούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με τον Κιμ, ήταν οι μεταγγίσεις αίματος από πολίτες της χώρας στην ηλικία των 20 ετών. Όσοι επιλέγονταν να τιμηθούν δίνοντας το αίμα τους στον «Αιώνιο Πρόεδρο» τρέφονταν εκ των προτέρων με ειδικές θρεπτικές τροφές.

«Ήθελε να διοικεί τη χώρα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πιστεύω πως ήθελε να ζήσει πολύ για δική του και μόνο ικανοποίηση» πρόσθεσε ο Κιμ

Διαβάστε επίσης:

Έφηβη κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάλα (pics)