ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκε ο Γερμανός που είχε απαχθεί

Νιγηρία: Απελευθερώθηκε ο Γερμανός που είχε απαχθεί

Ένοπλοι στη Νιγηρία απελευθέρωσαν ένα Γερμανό πολίτη, ο οποίος εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Julius Berger, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την απαγωγή του.

Ένοπλοι στη Νιγηρία απελευθέρωσαν ένα Γερμανό πολίτη, ο οποίος εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Julius Berger, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την απαγωγή του και τη δολοφονία ενός άλλου γερμανού πολίτη στη διάρκεια επίθεσης στα οχήματά τους, ανακοίνωσε σήμερα, 30/10/2014, η εταιρεία.

Οι απαγωγείς επιτέθηκαν στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι υπάλληλοι της εταιρείας στη νοτιοδυτική επαρχία Όγκουν της Νιγηρίας την Παρασκευή,24/10/2014, ενώ κατευθύνονταν σε λατομείο για να εργαστούν.

Η εταιρεία τους ανακοίνωσε τότε ότι ταξίδευαν χωρίς τη συνοδεία ανδρών ασφαλείας.

"Η Julius Berger Νιγηρίας (...) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση των μελών του προσωπικού της εταιρείας. Η εταιρεία θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη μίας άμεσης και ασφαλούς απελευθέρωσης, ειδικά τις κυβερνητικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Νιγηρία είναι μια από τις χώρες όπου σημειώνονται οι περισσότερες απαγωγές στον κόσμο, κυρίως στον συγκριτικά πλουσιότερο νότο, και τα θύματα είναι συνήθως Νιγηριανοί.

Σχετικές ειδήσεις