ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας με αφορμή την είσοδο μαχητών στο Κομπάνι

Ένταση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας με αφορμή την είσοδο μαχητών στο Κομπάνι

H κυβέρνηση της Δαμασκού καταφέρθηκε την Πέμπτη (30/10) εναντίον της Άγκυρας διότι επέτρεψε στους Ιρακινούς Πεσμεργκά και Σύρους αντάρτες να μεταβούν στο Κομπάνι διαμέσου του εδάφους των συνόρων της Τουρκίας προκειμένου να υπερασπιστούν την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας έναντι των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Για άλλη μία φορά, η Τουρκία απέδειξε ότι παίζει το ρόλο του δολοπλόκου, καθώς επέτρεψε σε ξένες δυνάμεις και σε τρομοκρατικά στοιχεία να εισέλθουν στη Συρία, γεγονός που συνιστά μία κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας» κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Η Συρία καταγγέλλει και απορρίπτει αυτήν την ελεεινή συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης και των συνενόχων της που είναι υπεύθυνοι από την αρχή για τη συριακή κρίση» προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή σε μια προφανή αναφορά στις ΗΠΑ που άσκησαν πιέσεις στην Άγκυρα να επιτρέψει την είσοδο των Πεσμεργκά και των ανταρτών στην επικράτειά της.

Από την πλευρά της η Άγκυρα απέρριψε τις κατηγορίες αυτές.

«Το συριακό καθεστώς δεν έχει καμία νομιμότητα. Τέτοιου είδους δηλώσεις από ένα καθεστώς που έχει χάσει τη νομιμότητά του προκαλούν έκπληξη» απάντησε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις