ΚΟΣΜΟΣ

Ανακλήθηκε ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Στοκχόλμη

Ανακλήθηκε ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Στοκχόλμη

Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις, μετά την αναγνώριση από τη Σουηδία του κράτους της Παλαιστίνης.

«Αυτό δείχνει πραγματικά την ενόχλησή μας και τον εκνευρισμό μας έπειτα από μια ανώφελη απόφαση που δεν συμβάλλει στο ενδεχόμενο επιστροφής στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Εμάνουελ Νάχσον, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ισαάκ Μπάχμαν, που βρίσκεται στη Στοκχόλμη από το 2012, εκλήθη να επιστρέψει στο Ισραήλ και να παραμείνει στη χώρα για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, συνέχισε ο Νάχσον.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας της αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης.

Η σουηδική πρωτοβουλία προκαλεί «μεγάλη ζημία και δεν έχει καμία χρησιμότητα», απάντησε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πριν από την αναγνώριση θα έπρεπε να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποστήριξε ότι ενέργειες όπως αυτή της Σουηδίας «ενισχύουν τις μη ρεαλιστικές αξιώσεις των Παλαιστινίων και απομακρύνουν την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας».