ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Νέα δολοφονία μικρού μαθητή με μαχαίρι

Κίνα: Νέα δολοφονία μικρού μαθητή με μαχαίρι

Ένα οκτάχρονο αγόρι στην Κίνα τραυματίστηκε σήμερα,31/10/2014, θανάσιμα όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο την ώρα που έφευγε από το σχολείο του

Ένα οκτάχρονο αγόρι στην Κίνα τραυματίστηκε σήμερα,31/10/2014, θανάσιμα όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο την ώρα που έφευγε από το σχολείο του,

Πρόκειται για την τελευταία επίθεση εναντίον μαθητών στη χώρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο ακόμη συμμαθητές του τραυματίστηκαν σοβαρά από την ίδια επίθεση που σημειώθηκε στην ανατολική επαρχία Τζιανκσί την ώρα που οι μαθητές επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο.

Ο δράστης, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο, μετά την επίθεση κατέφυγε σε γειτονικό βουνό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα δύο τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων με στόχο μαθητές.

Τα επεισόδια αυτά έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα σχολεία σε μία χώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα παιδί. Οι σχολικοί φύλακες στην Κίνα συχνά δεν οπλοφορούν και δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για τέτοιες επιθέσεις.

Τον Μάιο, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε οκτώ μαθητές σε δημοτικό σχολείο πόλης της επαρχίας Χουμπέι. Τον Δεκέμβριο του 2012, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική επαρχία Χενάν και επιτέθηκε εναντίον μαθητών τραυματίζοντας 23.

Σχετικές ειδήσεις