Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πεσμεργκά καθ' οδόν προς το Κομπάνι άφησαν… φέσι σε τουρκικό εστιατόριο!

Newsbomb

Μπορεί οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά που βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Κομπάνι - το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους - να έτυχαν θερμής υποδοχής από συμπατριώτες τους στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ωστόσο δεν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν εστιάτορα, τον οποίο ξέχασαν να πληρώσουν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, κατά τη διάρκεια του 24ωρου ταξιδιού τους στους δρόμους της Τουρκίας, οι 80 μαχητές από την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν έκαναν μια στάση την Τετάρτη (22/10) το βράδυ για να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο κοντά στην πόλη Σανλιούρφα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη συριακή μεθόριο.

Για μιάμιση ώρα οι Πεσμεργκά δοκίμασαν τα τοπικά εδέσματα όπως σούπα, φασόλια, ρύζι και κεμπάμπ, με το λογαριασμό να φθάνει τελικά τις 1.040 τουρκικές λίρες (περίπου 370 ευρώ). Αντικρίζοντάς τον ωστόσο φάνηκαν να πιέζονται, ενώ αργότερα «ξέχασαν» να τον πληρώσουν!

«Έως τώρα δεν λάβαμε κανένα νέο για μια ενδεχόμενη διευθέτηση» του λογαριασμού αυτού, παραπονέθηκε στην εφημερίδα ένας υπάλληλος του εστιατορίου Ντεμιρόλ, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Όμως έχουμε κρατήσει το λογαριασμό. Και περιμένουμε την αποπληρωμή του ποσού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, ένας από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ανέφερε αργότερα ότι ο λογαριασμός τελικά πληρώθηκε από Τούρκους αξιωματούχους που συνόδευαν την οχηματοπομπή.

«Το επιβεβαίωσα σήμερα, το ποσό πληρώθηκε», δήλωσε ο Μπεκίρ Ντεμιρόλ.

Σε επικοινωνία με την εφημερίδα Χουριέτ το κυβερνείο της επαρχίας Σανλιούρφα διέψευσε πάντως ότι διευθέτησε το λογαριασμό των Πεσμεργκά…