ΚΟΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: «Κλαμπ» για καλλιεργητές κάνναβης

Ουρουγουάη: «Κλαμπ» για καλλιεργητές κάνναβης

ΗΟυρουγουάη έχει αρχίσει την εγγραφή καλλιεργητών κάνναβης σε... συλλόγους , ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το ναρκωτικό.

Οι σύλλογοι που θα δημιουργηθούν θα μπορούν να έχουν ως και 45 μέλη οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν μέχρι και 99 δενδρύλια ετησίως.

Τον Αύγουστο η κυβέρνηση νομιμοποίησε την καλλιέργεια ως και έξι δενδρύλιων στο σπίτι.

Η Ουρουγουάη νομιμοποίησε την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης τον περασμένο Δεκέμβριο και η κυβέρνηση ελπίζει να πωλούνται στα φαρμακεία με το νέο έτος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε μέλος του συλλόγου δεν μπορεί να παράγει περισσότερο από 480 γραμμάρια κάνναβης στο σπίτι ετησίως ενώ τα γραφεία των συλλόγων δεν μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη από 150μ από ένα σχολείο, κολλέγιο ή ένα κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Ουρουγουάη, όπου οι ψηφοφόροι πρόκειται να προσέλθουν στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 30 Νοεμβρίου.

Και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα «πειραματιστούν» με τους νέους νόμους, σε περίπτωση εκλογής τους.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία αποτέλεσε το «πνευματικό τέκνο» του απερχόμενου προέδρου, Jose Mujica, ο οποίος υποστήριξε ότι αν το κράτος ελέγχει την ανάπτυξη και πώληση της κάνναβης, μπορεί να αποδυναμώσει και να αφοπλίσει το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών που καταστρέφει ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Σχετικές ειδήσεις