ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν ξανά τα σημεία διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας

Ανοίγουν ξανά τα σημεία διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ θα ανοίξει ξανά τα σημεία διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία είχαν κλείσει την Κυριακή (2/11) για πρώτη φορά μετά το τέλος του πολέμου του Αυγούστου, απομονώνοντας τον παλαιστινιακό θύλακα από τον υπόλοιπο κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Τα σημεία ελέγχου Ερέζ και Κερέμ Σαλόμ θα ανοίξουν κανονικά σήμερα το πρωί», δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με το κλείσιμο του σημείου ελέγχου της Ερέζ, που χρησιμοποιείται για τη διέλευση προσώπων, και του Κερέμ Σαλόμ, που χρησιμοποιείται για εμπορεύματα, η Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε ξανά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές είχαν επίσης κλείσει το πέρασμα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το κλείσιμο των δύο σημείων διέλευσης είχε αποφασιστεί μετά την ρίψη μιας ρουκέτας την Παρασκευή από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. Ήταν η πρώτη ρίψη ρουκέτας στο ισραηλινό έδαφος από την 16η Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις