ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί από πυρά σε σιϊτική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας

Πέντε νεκροί από πυρά σε σιϊτική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας

Άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας (3/11), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην πόλη αλ-Νταλουάχ της περιοχής αλ- Αχσά σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Όταν μια ομάδα πολιτών έφευγε από ένα κτίριο ... τρεις μασκοφόροι άνδρες άνοιξαν πυρ με πολυβόλα και πιστόλια» είπε ο εκπρόσωπος. Η περιοχή αλ-Αχσα, είναι μαζί με την περιοχή του Κατίφ ένα από τα δύο κύρια κέντρα της μειονότητας των σιϊτών μουσουλμάνων στη σουνιτική Σαουδική Αραβία.

Οι περιοχές Κατίφ και αλ Αχσα ιστορικά ήταν το επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά της υποστήριξης των σιϊτών. Οι σιίτες λένε ότι αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην αναζήτηση ευκαιριών εκπαίδευσης ή απασχόλησης και ότι αναφέρονται υποτιμητικά σε βιβλία από ορισμένους σουνίτες αξιωματούχοι και κρατικά χρηματοδοτούμενους κληρικούς.

Καταγγέλλουν επίσης περιορισμούς σχετικά με τη δημιουργία χώρων λατρείας και ότι οι περιοχές τους λαμβάνουν λιγότερη κρατική χρηματοδότηση από ότι οι κοινότητες των σουνιτών ισοδύναμου μεγέθους. Η σαουδαραβική κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς των διακρίσεων.

Σχετικές ειδήσεις