ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους κατά του Ρέντσι οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι

Στους δρόμους κατά του Ρέντσι οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι

Οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλυσαν το μεσημέρι του Σαββάτου (08/11) τους δρόμους όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που εφαρμόζει ο Ματέο Ρέντσι.

Με την απεργιακή αυτή κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 50.000 άτομα, οι εργαζόμενοι δείχνουν ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι οι μισθοί τους παραμένουν «παγωμένοι» για πέμπτη διαδοχική χρονιά.

«Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία», δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο.

«Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Άννα Μαρία Φουρλάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται και χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι «η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης».
Συγχρόνως, όμως, επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί ως έχει, και ότι το σχετικό «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την πρώτη του ερχόμενου Ιανουαρ

Σχετικές ειδήσεις